Mesto Žilina rekonštruuje strechy troch materských škôl

23.08.2013 Žilina

Žilina 23. 8. 2013 – Mesto Žilina počas prázdnin rekonštruuje strechy 3 materských škôl: MŠ Nám. J. Borodáča 6, MŠ Jarná, MŠ Bánová, ktoré boli v havarijnom stave. Dlhé roky sa tento problém odkladal z dôvodu nedostatku finančných prostriedkov a až za súčasného vedenia sa ich oprava realizuje. Rekonštrukciou sa nezachránia len strechy, ale aj samotné budovy a majetok v nich.

V termíne od februára do apríla 2013 prebehli obhliadky striech základných škôl a materských škôl, ktoré sú v zriaďovateľskej pôsobnosti Mesta Žilina. Výsledok obhliadok preukázal, že v niektorých prípadoch nie je možné tento dlhoročný problém odkladať. Víťazom verejného obstarávania rekonštrukcie striech je spoločnosť Vladimír Trúchly – TYPOS, s.r.o , Povina 315, s ktorou bola podpísaná zmluva na opravu striech na objektoch vo vlastníctve Mesta Žilina na dobu troch rokov. V súčasnosti prebiehajú tri rekonštrukcie: oprava strechy MŠ Bánová (od 6. augusta), oprava strechy MŠ J. Borodáča 6 (od 7. augusta) a od 12. augusta začala oprava strechy na MŠ Jarná.

„Prioritou súčasného vedenia Mesta je starať sa o mestský majetok, obzvlášť o taký, ktorý využíva verejnosť. Od septembra sa opäť začína školský rok, preto je teraz vhodný čas na to, aby sa zrealizovali v rámci finančných možností niektoré náročnejšie opravy,“ dodáva primátor mesta Žilina Igor Choma.

Okrem prebiehajúcich troch opráv striech sa počas prázdnin realizuje aj oprava radiátorov na Základnej umeleckej škole Martinská (Vlčince), oprava výdajne stravy na Základnej škole Nám. mladosti (Hájik). V mesiaci august prebieha i rekonštrukcia a príprava vybavenia nových tried materských škôl, a to MŠ Limbová v priestoroch ZŠ Gaštanová (2 nové triedy), MŠ Jarná v priestoroch ZŠ Jarná (1 nová trieda) a 1 trieda MŠ Zádubnie v priestoroch ZŠ Zádubnie. V poslednej uvedenej škole je voľná kapacita miest, preto Mesto Žilina oznamuje, že je možné prihlásiť ešte neumiestnené deti do MŠ Zádubnie s tým, že prioritne budú prijaté deti predškolského veku a deti staršie ako tri roky.

V zriaďovateľskej pôsobnosti Mesta Žilina je v súčasnosti 42 škôl a školských zariadení (20 materských škôl, 11 základných škôl, 6 základných škôl s materskou školou, 3 základné umelecké školy, 1 centrum voľného času a 1 stredisko služieb škole).

PhDr. Pavol Čorba
hovorca mesta
 

Vyberte región